La Bouysse

Vakantiehuis, Vallée du Tarn, Zuid-Frankrijk

Groene omgeving met natuur, stilte en pittoreske dorpjes

La Bouysse ligt in het dunbevolkte departement Aveyron aan de rivier de Tarn in het Parc Naturel Regional des Grands Causses. Een prachtig gebied om een vakantie door te brengen en te genieten van natuur, schone lucht, stilte en een heldere sterrenhemel. Rond la Bouysse vind je Middeleeuwse kastelen en schilderachtige dorpjes zoals Brousse le Château, St Izaire, Broquiès en Coupiac.

St Affrique is een levendig provinciestadje met winkeltjes, supermarkten en op zaterdag een markt met lokale producten en een brocante markt.

Wat verder weg vind je de interessante steden Albi en Rodez met musea en kathedralen en Millau met het beroemde viaduct en de Gorges du Tarn. De kuddes schapen, die je hier kunt tegen komen, leveren melk voor de beroemde Roquefort-kaas. De grotten van Roquefort waar de kaas gerijpt wordt, zijn te bezoeken met een rondleiding. We houden je op de hoogte van lokale concerten, dorpsfeesten en brocantes.

Neem een kijkje in ons Nederlandstalige dagtripjes archief op de website van de 9 vakantieparels in Aveyron Hier vind je leuke uitstapjes voor volwassenen en kinderen. Bij aankomst krijg je van ons een inlogcode en we geven je graag advies. La Bouysse is één van deze 9 vakantieparels.