La Bouysse

Vakantiehuis, Vallée du Tarn, Zuid-Frankrijk

Historie

La Bouysse was van oorsprong een schapenboerderij waar verschillende gezinnen woonden. Boven de deur van het woonhuis staat het jaartal 1848 gebeiteld in steen. Sporen doen echter vermoeden dat de boerderij veel ouder is. In 1930 verkochten de laatste bewoners huis en landerijen aan de buurman. Ze vertrokken om hun geluk elders te beproeven. Het gebouw bleef zestig jaar onbewoond en veranderde door de tand des tijds in een ruïne.

In 1990 werd het pand gekocht door een Nederlandse stichting en een deel werd gerenoveerd. Dit werd later ons woonhuis. In 1998 besloten we het hele pand te kopen en twee huizen te verbouwen tot een gastenverblijf. Vol goede moed begonnen we aan deze grote klus. In de zomer van 2000 konden we de eerste gasten ontvangen. Stap voor stap veroverden we daarna het hele gebouw. Gedurende 20 jaar organiseerden we met veel plezier cursussen zoals keramiek, zangweken, vilt, beeldhouwen, Franse les, Bruisende Bouysseweken voor ouders en kinderen, retraites en vegetarisch koken. Ook ontvingen gasten op basis van “chambres et table d’hôtes”.

La Bouysse was lange tijd een chambre d’hôtes met georganiseerde activiteiten en cursussen. Nu is het een vakantiehuis dat in in het hoogseizoen plaats biedt aan 6 – 10 personen.

Vele gasten hebben de weg naar de Bouysse gevonden en er een bijzondere vakantie doorgebracht. Het is met spijt dat we vorig jaar besloten om rustiger aan te doen. Dankbaar kijken we terug op vele ontmoetingen met gasten en cursussen met enthousiaste gastdocenten. We zijn blij dat we een stukje geschiedenis aan de Bouysse hebben kunnen toevoegen.

Toekomst

Voorlopig blijven we graag op de Bouysse wonen en in de zomermaanden is het gastenhuis te huur voor families en groepjes vrienden van 6 tot 10 personen. In lente en herfst blijven we meedoen als één van de logeeradressen van de wandel- en fiets trektocht.