La Bouysse

Vakantiehuis, Vallée du Tarn, Zuid-Frankrijk

Actieve en creatieve vakantie

Zwemmen en kanovaren in de rivier

Aan de voet van de heuvel, 15 minuten lopen, is een kleine camping aan de rivier de Tarn met een strandje waar je kunt zwemmen en zonnebaden. Op het terras worden drankjes en ijsjes geserveerd. Een paar kilometer stroomopwaarts zijn kajaks en kano’s te huur waarmee je de rivier kunt afzakken. De kanoman brengt je terug naar de auto. Neem waterschoenen mee en zwembandjes voor kleine kinderen.

Creatief in het atelier

We hebben een overdekt buitenatelier met materialen zoals klei, verf, kleurpotloden, papier, etc. waar je gebruik van mag maken. Op verzoek organiseren we een creatieve ochtend met thema’s als mozaïek, schilderen en mandalatekenen, vilt of keramiek. Voor materiaal en een ochtend begeleiding vragen we een kleine vergoeding.

Er is een kast met spelletjes en boeken voor volwassenen en kinderen en in het trappenhuis staat een piano. Als je geluk hebt, vertelt Wilfried op een heldere avond over de sterren en de planeten.

Wandelen

La Bouysse ligt in een prachtig wandelgebied. We hebben beschrijvingen en kaarten van verschillende korte en lange wandelingen in de omgeving. Voor vroege vogels is een ochtendwandeling in de zomer een bijzondere kennismaking met de natuur. Neem wandelschoenen, rugzakje, waterflesje en pet mee.

Fietsen

Als je sportief bent en een mountainbike of een toerfiets meeneemt, kun je prachtige tochten maken. Het gebied heeft dalen maar is ook heuvelachtig met af en toe een flinke klim. Je inspanning wordt beloond met mooie vergezichten en een flitsende afdaling. De hoogte varieert van 250 tot 600 m. Een fietshelm is een aanrader.