La Bouysse

Zangvakantie oude muziek

Zo 6 aug t/m wo 16 aug

Franse chansons zingen met en koorHoud je van zingen in een groep?  Dompel je dan tien dagen lang onder in deze muzikale mengelmoes van Franse, Engelse, Spaanse, Italiaanse en Nederlandse liederen van Middeleeuwen tot in latere tijden. We maken een reis door de tijd en belanden aan het eind van de zangvakantie in St Izaire om onze liederen te laten klinken op de binnenplaats van het kasteel. We streven naar een vierstemmige zanggroep met sopranen, alten, tenoren en bassen. Er wordt a-capella gezongen met pianobegeleiding.   


Dirigente

Het project wordt begeleid door Anke, een gedreven en veelzijdig musicienne bij wie plezier hoog in het vaandel staat. Ze geeft ruim aandacht aan stemvorming en gezonde ademhaling en een mooie groepsklank. Als taal en letterkundige heeft ze een passie voor teksten en het overbrengen van de betekenis. Haar specialiteiten zijn spelen met een breed scala aan stijlen en het creëren van een warme sfeer waarin ieder zich vrij kan laten horen. 

Programma

Zondag 6 aug ben je welkom vanaf 16.00 uur. Voor en tijdens het diner is er gelegenheid om kennis te maken met Anke en de andere deelnemers. Van maandag t/m vrijdag  repeteren we van 9.30 tot 13.00 uur. Zaterdag is er geen repetitie en heb je de hele dag tijd voor jezelf en de gelegenheid om een dag op stap te gaan  bv naar de markt in St Affrique, een bezoek te brengen aan Albi, Rodez of de grotten van Roquefort.....Zondag en maandag worden de repetitieochtenden vervolgd.

Op dinsdagavond 15 aug is er een dans en muziekavond in het kasteel van St Izaire op de binnenplaats en dragen wij met onze zanggroep ons steentje bij met een eindpresentatie. Na ons optreden is er een hapje en een drankje vervolgens is er een optreden van een lokale Franse Volksmuziekgroep. De muzikanten, accordeonist, doedelzak, violist en gitarist maken muziek waarop naar hartelust gedanst kan worden.

Woensdagochtend keert iedereen huiswaarts.......

Zangervaring:

Het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Koorervaring is zeer gewenst en een muzikaal gehoor en het snel kunnen oppakken van een melodie een pré. De arrangementen zijn drie, vier of vijfstemmig. Elke geschoolde stem is welkom, maar beginners met motivatie kunnen veel bereiken. Als je je stemsoort weet kun je dat bij inschrijving vermelden. Je krijgt van te voren de muziek toegestuurd zodat je thuis alvast  kunt oefenen en vertrouwd kunt raken met de muziek.

Koordirigente Anke de BruijnMee te nemen:

  • zwarte map of ordner, potlood, gum, pen.
  • feestelijke kleding voor concert .
  • desgewenst favoriete (blad)muziek, muziekinstrument bv gitaar, fluit, strijkinstument, kleine percussie en eventueel apparatuur om muziekfragmenten op te nemen.

Aantal deelnemers: max 16.

Kosten: € 270 voor 10 dagen (exclusief verblijfskosten)

Dirigente:  Anke de Bruijn. 

Voor meer info over Anke  www.papageno.net en via info@papageno.net kun je info vragen over de cursus .

Info verblijf en aanmelding: info@la-bouysse.com.