La Bouysse

Vilten

zo 19 aug t/m za 25 aug 

Voorbeelden van viltwerkstukkenVilten is een fascinerende oeroude techniek, die sinds kort opnieuw in de belangstelling staat. Je vindt de vilttechniek in deze tijd nog bij nomaden en natuurvolken, die prachtige kledingstukken vilten en kleden maken om hun woning mee te isoleren. In onze westerse wereld is die noodzaak er niet meer, maar inspireert het vilten van de prachtige gekleurde wol tot het maken van mooie objecten, sieraden en kledingstukken.

Deze viltweek biedt je de mogelijkheid om het proces in je vingers te krijgen en een aantal basistechnieken te leren, waarmee je verschillende werkstukken kunt maken. Met verschillende kleuren kun je allerlei patronen vilten of juist heel vrij en expressief werken. Je kunt ook sieraden en figuren maken, met behulp van buigzaam draad of met een speciale viltnaald.

vilten buiten in de natuur geeft ontspanningOm de gekaarde losse wol te laten vervilten, gebruik je heet water en plantaardige zeep en er is wrijving nodig. Eenmaal de smaak te pakken, raak je makkelijk op een prettige manier verslaafd aan het vilten. Het uitzoeken van de kleuren en de geur van de zeep prikkelt je fantasie en roept een sfeer op van weleer. Het is ook erg leuk om het vilten op een eenvoudige manier aan kinderen te leren.

Als je wat meer oefening hebt,  zijn er vele mogelijkheden zoals b.v. het maken van fraaie sloffen, mutsen, tassen, hoeden en zelfs vrije driedimensionale vormen. Ook gaan we nuno-vilten toepassen, dwz. het vilten van wol op
opengeweven stof, waarbij de verschillende materialen een geheel worden. Op deze manier kun je prachtige sjaals maken.
We werken met prachtige zachte kleurrijke wol uit Nieuw Zeeland die goed vervilt en prettig aanvoelt, zowel om mee te werken als om te dragen.

creatieve techniek van het vilten en vollen De aankomstdag is zondag 19 aug. Je bent welkom vanaf 16.00 uur. Van maandag t/m vrijdag wordt er elke ochtend van 9.30 tot 12.30 uur onder begeleiding cursus gegeven.

's Middags is er tijd om zelfstandig te werken, te luieren aan de rivier of de omgeving te verkennen.

 

 

 

 

Begeleiding: Henriëtte van Klinken. Zij heeft zich naast haar werk als keramiste, sinds 2004 verdiept en ontwikkeld in de kunst van het vilt maken.

Informatie: tel. 0633180833  atelier Tetterode Amstedam

e-mail: vilten@keramiektetterode.nl website:www.keramiektetterode.nl

Kosten: 200 €  (excl. verblijfs-en materiaalkosten)

Aanmelding: info@la-bouysse.com