La Bouysse

Reizen per openbaar vervoer

Per trein


a. De TGV
De heenreis: de Thalys/TGV vanuit Nederland,  Bruxelles, Parijs naar Montpellier.

Om 18.00 gaat er een streekbus van Montpellier via Millau naar St Affrique (€ 22), aankomst 20.25 uur.

In St Affrique  wordt je opgehaald met de auto. Belangrijk is wel dat je ruim overstaptijd incalculeert in Montpellier om de bus te halen. Het busstation is vlak bij het treinstation, maar even zoeken, vraag naar "gare routière. 

De terugreis: Om 9.15 uur vertrekt er een bus vanuit St Affrique, aankomsttijd 11.45 uur in Montpellier

Van Montpellier neem je de TGV/Thallys  via Parijs naar Bruxelles, Rotterdam enz..  

Deze TGV heeft als voordeel dat je de reis in één dag kunt doen. Sommige TGV's gaan rechtstreeks van Bruxelles naar Montpellier zonder overstap met de metro in Parijs.  Minimaal twee maanden van te voren een ticket boeken scheelt aanzienlijk in de prijs.

b. Het is ook mogelijk om de Thalys te nemen vanuit Nederland naar Parijs, overstappen (metro) en vervolgens de trein via Bordeaux, Montauban naar Toulouse Matabiau daar stap je over op de trein naar  Albi-ville. In Albi (60 km) kun je opgehaald worden met de auto. Deze reis duurt langer en overleg even i.v.m de aansluiting met de trein van Toulouse naar Albi en v.v. alvorens te boeken.

Overstappen in Parijs met de metro van Gare du Nord naar Gare de Lyon, Gare Austerlitz of Montparnasse, gaat het snelst met de R.E.R. groene lijn D (kiosken op het station in Parijs verkopen een kaart met de plattegrond van de metro). Een kaartje voor de metro kun je vaak al in de bar van de Thalys kopen en/of op het station in de automaat of in de metrogangen bij de loketten. Een uur overstaptijd is voldoende voor de metro.

In Parijs in de metro is het erg belangrijk alert te zijn en goed op je spullen te passen.

Treintijden veranderen regelmatig, informeer bij de NS of bovenstaande reisschema's kloppen.

Informatie: www.ns.nl/internationaal/ of www.sncf.com

Per bus

Eurolines: Amsterdam - Toulouse (Toulouse overstappen op de trein naar Albi ville )
Info: Eurolines hoofdkantoor 020 5608788, website: www.eurolines.nl.

Per vliegtuig

Amsterdam - Toulouse (info op Schiphol). Als je lang van te voren boekt is vliegen soms goedkoper dan de trein. In Toulouse gaat er een bus van het vliegveld naar het station in Toulouse (Matabiau), waar je de trein neemt naar Albi-ville (ongeveer een uur). Als je van het station in Toulouse belt hoe laat je trein aankomt in Albi, kunnen we daar op tijd zijn om je op te halen met de auto.

Vanuit verschillende plaatsen in Nederland en Belgie (Rotterdam, Eindhoven, Heeze (Dusseldorf),  Charleroi) zijn er vluchten van Transavia en Ryenair naar Montpellier, Beziers en Rodez. Dit vraagt wel enig uitzoeken i.v.m. de aansluiting op bus of trein. Als je  vluchttijden weet, kun alvorens definitief  te boeken het beste even met ons overleggen. 

Je kunt opgehaald worden van het station van aankomst afhankelijk van het aantal kilometers en aantal peronen vragen we een vergoeding  voor het halen en brengen.