La Bouysse

Vakantie in een sfeervolle boerderij in de groene heuvels

 binnenplaats met authentieke bogenLa Bouysse bestaat uit verschillende gebouwen met in het midden een trappenhuis en bovenin een lichtkoepel en een dakterras. Het daglicht dat royaal naar binnenvalt geeft het huis een bijzondere lichtheid dat een mooi contrast vormt met de natuurstenen muren. Het huis telt 6 comfortabele gastenkamers en een grote familiekamer. Het intieme binnenplaatsje en de grappige niveauverschillen geven de Bouysse een verrassende uitstraling.

We gebruikten overal duurzame materialen en hebben de oorspronkelijke details zoveel mogelijk intact gelaten. Zonnepanelen zorgen m.n. in de zomer voor warm water. Achter het huis in de schaduw van de bosrand is ruimte op te kamperen voor 4 tenten.

 

 

 

verrassend trappenhuis, nieuw gecombineerd met oudEr zijn verschillende algemene ruimtes waar je als gast gebruik van kunt maken: 

  • de grote eetkamer met zithoek en open haard.
  • het royale trappenhuis waar de piano staat, met bovenin het dakterras voor zonaanbidders en sterrenkijkers. Wilfried laat je graag een kijkje nemen door zijn telescoop.
  • de zitkamer met authentieke schouw en een goed gevulde boekenkast, en een kast met spelletjes, zodat het zelfs op een regenachtige dag goed toeven is op de Bouysse.
  • een terras om te mijmeren bij een prachtig uitzicht en 's avonds een kampvuurtje.
  • het overdekte atelier, waar je wordt uitgenodigd om je kwaliteiten op creatief gebied te ontdekken met mogelijkheden voor keramiek, mozaïek, schilderen, mandala's tekenen, beeldhouwen, vilten.
  • ruimte om het huis waar je een stil plekje kunt zoeken.

 

Atelier voor creatieve aktiviteiten Overal staan mooie bloemen en planten om het huis en de moestuin levert kruiden en groentes voor de heerlijke maaltijden. Het is 15 minuten lopen naar de oever van de rivier de Tarn, waar je zomers kunt zwemmen.

Als je op la Bouysse te gast bent, kun je je nauwelijks voorstellen hoe de boerderij er voor de verbouwing uitzag: een geheimzinnige ruïne opgenomen in het verstilde landschap. Zo'n 60 jaar geleden was het een schapenboerderij waar meerdere gezinnen woonden. Na jarenlang stap voor stap verbouwen heeft het gebouw een nieuwe bestemming gekregen: een comfortabel gastenverblijf. Salon met authentieke schouw en raku keramiek