La Bouysse

Verdiepingscursus Frans

zo 28 april t/m 5 mei

Opfriscursus FransIn deze week kun je op la Bouysse in een oase van rust een verfrissende verdiepingscursus Frans volgen. 

Inhoud en werkwijze

Deze cursus is voor iedereen die zich al goed kan redden in het Frans en de spreekvaardigheid wil verbeteren, de grammatica wil begrijpen en de finesses van het Frans wil ontdekken. Eenmaal over de drempel van het leslokaal spreken we Frans. Hortend, stotend, giebelend en onwennig in het begin en met de dag gaat het makkelijker en vloeiender. Ik bied een afwisselend weekmenu met voor ieder iets wils en voor ieder vast en zeker een zure appel: werkwoorden, uitdrukkingen, voorzetsels, poëzie, vragen, liedjes, spelletjes, film…

We maken in ieder geval twee keer een kleine excursie in de omgeving van la Bouysse, bijvoorbeeld naar een Franse wijnboerderij, een pottenbakster, een kasteel met (Franse) rondleiding, een dorpswinkel etc.

Ook brengen we één dag door in een mooie stad: Albi, Rodez of… met aandacht voor museum en kathedraal, tijd om rond te dwalen, Frans te oefenen. We kunnen ook uitwijken naar de grotten van Roquefort en het viaduct van Millau. Het programma heeft een aantal vaste elementen, maar er is altijd ruimte voor suggesties en ideeën. Het dagelijks leven en de excursies leveren ons stof tot converseren en door deze combinatie komen zowel doeners als denkers aan hun trekken!

Er wordt uitgegaan van A2/B1 niveau volgens het Europese referentiekader. Op internet zijn verschillende taaltesten te vinden om te ontdekken welk niveau je hebt. Verder kun je via la Bouysse  de contactgegevens opvragen van Vera de docent als je vragen hebt over de inhoud van de cursus.

Programma

  • Zaterdag 28 april vanaf 17.00 uur: aankomst
  • Zondagavond: nadere kennismaking en introductie
  • Maandag en dinsdag: 9.30 tot 12.30 uur Franse les, daarna excursie
  • Woensdag: dagje weg (naar Albi, Rodez of Roquefort…)
  • Donderdag en vrijdag: 9.30 tot 12.30 Franse les, daarna excursie of een vrije middag
  • Vrijdagavond besluiten we met een feestelijke Franse avond

Kosten:  € 200,  4 lesochtenden van 3 uur, lesmateriaal, begeleiding en kosten van 2 excursies . Kosten van vervoer naar plaats van excursie is op basis van carpoolen met het delen van de benzinekosten.

Deelnemers: max 10 volwassenen

Informatie en aanmelding: info@la-bouysse.com

Begeleiding: Vera Verhagen

Docente Vera Verhagen

Bonjour!

Je m’appelle Vera Verhagen et je serai votre prof de français pendant une semaine à La Bouysse. J’en ai très envie, parce qu’enseigner me donne beaucoup d’énergie et j’y prends énormément de plaisir, surtout à un tel endroit magnifique ! J'ai suivi des études de français à l'Université de Groningue et pendant cinq mois à l'Université de Toulouse. J'ai reçu mon diplôme en 2010. Depuis que j’apprends le français, j’aime transmettre mes connaissances de la langue aux autres, parce que c’est en enseignant que j’apprends.
Lors de mes cours de français je trouve très important que mes élèves se sentent à l’aise et libres de parler tout en faisant des fautes. Grâce à mon expérience en tant que prof je sais que chacun a sa propre façon d’apprendre une langue. J’essaie toujours de varier des approches différentes pendant mon cours pour que chacun soit servi.
A bientôt !

Vertaling: 

Goedendag!

Ik ben Vera Verhagen en ik zal gedurende een week  uw lerares Frans op La Bouysse zijn. Ik heb er erg veel zin in, want lesgeven geeft me veel energie en ik ontleen er veel plezier aan, zeker op zo’n prachtige plek! Ik heb een studie Frans gevolgd aan de universiteit van Groningen en 5 maanden aan de universiteit van Toulouse. Ik ontving mijn diploma in 2010. Sinds ik Frans studeer, houd ik ervan mijn kennis van de taal door te geven aan anderen, omdat ik al docerend leer. Tijdens de cursus Frans vind ik het erg belangrijk dat mijn leerlingen zich op hun gemak voelen, zich vrij voelen te spreken zonder bang te zijn om fouten te maken. Dankzij mijn ervaring als lerares weet ik dat ieder zijn eigen manier heeft om een taal te leren. Ik probeer altijd verschillende benaderingen te variëren, zodat iedereen aan zijn trekken komt.